Valborg

Hej på er!
På förmiddagen var vi och red dropin dressyr på Sandzon. Han fick se vita staket och han höll sig innanför dem. Dock orkade han inte galoppera när vi väl var inne på banan men jag är supernöjd ändå. Det var det sociala vi åkte dit för.
LG red vi ut i skogen när vi kom hem. Han var okej. Lite tjafsig men men :P

Nu ska vi åka och handla och sen tar jag tåget till Linghem för grillkväll hos Matilda! NAAAJS!

Ha det bra! :)

pussheej


SHARPMAN

Tjenare!
Sitter och väntar på Ellen så ska vi dra till Sharpman. Hoppas man hittar något ;)
Efter det drar vi till Donken och godishuset i Mjölby. Ska rida när jag kommer hem. Båda två eftersom Sandzon gör dressyrdebut imon!

Ha en bra eftermiddag och kväll! :)


nattinatt!

Lång dag! Började med att rida LG på morgonen i sväng ut och för en gångs skull var han fin att rida ut. Kändes inte stel heller vilket var skönt. Mamma och jag gjorde sen stallet och jag sprang in och slängde ihop en sats kladdmuffins som jag tog med till Sharpman.
Sen har jag varit där från 12-22.45!!!! Vi har jubileum som börjar imorgon och det var ganska mkt att göra om man säger så! HAHAHHAA.

Nu är jag så trött så jag kan knappt stava. Skriver om varje ord typ 3ggr innan jag tror det är rätt! Hhaahaha, vi har blåst ballonger oxå, massa!
Jubileumet är från imon till på söndag. Det är massa rea och det bjuds på korv, godis och glass till barnen! En rikigt festhelg!

BTW, artikeln om oss i Östgötatidningen har kommit ut på internet. KLICKA HÄR!
Nästa vecka kommer den i tidningen :)

pusspuss


Trött!

Hoppträningen gick okej. Eller den gick bra dock la han av lite ibland för han orkar inte eftersom jag sätter honom i en helt annan galopp.
Sen kan vi ju snacka om hur trött jag blir på mig själv som sitter och drar i den där jävla innerhanden istället för att svänga han med skänklarna som han kan!! Ååååh så trött jag blir!

Han är för känslig för det och det märktes idag. Vi skulle hoppa grind på böjt spår till en oxå 4 galoppsprång ngt tillbaka rakt fram till en oxer 3 normala galoppsprång. Hela tiden på det böjda språret drog jag i inner till slut satte jag han i skiten och han hoppar men landar med bakbenet på bakbommen och fick en nervsmäll. Stackarn! :(

Det gav sig ganska snabbt så hon sänkte ner då (innan låg det på 110-120 kanske) och så fick jag hoppa och INTE GLÖMMA ATT SLÄPPA HANDEN, och då gör han det skit bra! Fan vad trött jag blir att jag sätter honom i skiten när han försöker och är superfin :(

Älskling var duktig iaf!


När vi kom hem linementa jag benen och lindade med fleecelindor (kan inte ha paddar för dem vet han hur han drar bort!!! hahaha) Imon ska han skrittas och joggas en sväng och likaså fredag har jag tänkt. Han lär vara lite stel imorgon bebis min!

Nu ska jag sova. Förlåt för ett långt inlägg! :P

nattinatt

Onsdag

Nu har jag pluggat utvecklingspsykologi hela morgonen. Prov kl.12 sen ska jag hem och åka och hoppträna LG. Ska bli superkul! Ser alltid fram emot onsdagarna ;) Höhöhöh

Crippes hem

Sitter och chillar i Crippes soffa. Han sa att jag inte skulle skriva om honom så då gör jag det :)
Hahahaha, snäll jag är. Nu ska vi mysa ner oss i soffan!

Ha en bra kväll! :D


Gammal, gammal, gammal, gammal bild på min älskling men han är söt! :D

Dagens ridning

Sandzon:
Gick superbra! Red LB:1 programmet för mamma tjatar hela tiden att jag ska ut och tävla så nu har jag gett med mig och ska iaf på lördag åka till Tollstad på en drop in dressyr och rida LB:1an. Då kan jag rida lätt oxå vilket är bra för han orGkar inte att jag sitter ett helt program.
men han var svinfin och gör programmet superbra!!! :D

LG:
Red på banan och trimmade. Han var såååååååååå fin!!! Låter lite överdrivet som att det är för att det ska låta bra i bloggen men det är verkligen inte så. Han var jättefin och lyssnade jättebra. Han var riktigt lösgjord på slutet även i det lite högre tempot i både trav och galopp där han behöver jobba mer med bakbenen. Fina häst! <3


Seg lektion

Vi har den hemska läraren och hon trakkar oss hela tiden!!!!
Usch.....
Tänkte jag skulle hämta min komplettering på matten sen. Tror verkligen inte att jag fic VG direkt men han är ju snäll och låter mig komplettera. Sen ska jag hem och rida mina två sötnowsar och efter det åkter jag till min älskling.

Imorgon kl. 12 har vi psykologiprov. Har jag pluggat? Nej. Gör det imon förmiddag så kommer jag ihåg det när jag skriver provet. Gööööööööörbra! ;)

Ha en bra dag :)

Nattinatt!

Nu är jag trött. Har läst en artikel till skolan och sen skrivit loggbok om praktiken. Lite har jag gjort på lovet alltså (A) Höhööhöhöh

Jag är dödstrött så nu ska jag sova. Sov så gott hörröni!

Min kl. ringer vid 05.18 imon, YES VAD JAG ÄLSKART, not!


Kissan säger godnatt, hon sover på täcket som ligger på sadelskåpet hon! Höhöhö

lååång dag

Är trött nu! Var hos Annelie i Tollstad kl. 8.15 och stod på banan från 9-16.
När jag kom hem red jag mina två fisar och sen har jag käkat pizza. Trött men belåten! Dagen har varit bra! :)

Ska försöka göra något plugg nu tror jag. Så jag gjort något på lovet. hahaha

puss på er! :)


Sandzon vill gärna ge er en puss ;)

ang. omgång 1 div 3

Mamma och jag tyckte att det var dåligt organiserat och några saker såg vi som inte genomfördes efter TR. Mamma pratade df med överdomaren i Kinda som även var i Åtivdaberg och han sa att han inte var nöjd med tävlingens genomförande. Tydligen var det inte bara de få saker vi hade sett som var fel utan de hade bedömt lagtävlan på helt fel sätt!!!
Tydligen är TR lite svårt att tyda i det här fallet men felen ska ha större betydelse än stilpoängen egentligen. I Åtvidaberg var det stilpoängen som bestämde vinnare.

Överdomaren ville att hela omgången ska ridas om, han vet inte om den kommer göra det, men det tycker han!! Själv skulle jag inte ha något emot att rida om omgången! Det var första tävlingen för många i år och det var säkert första ute! Nu är vi uppvärmda och vill få en ny chans!! :)

BTW, det var ju så himla mkt fel på tävlingen oxå. Tydligen är det nya flatare bomhållare som har införts och till nästa år måste alla klubbar ha dem vilket kommer ge fler fel och mer utslagning med fel, mkt bra enligt mig!!! :)


Fälttävlan i Mantorp

Har varit där heeeela dagen och är grymt trött nu!
Julia red dressyren på 54 straff och nollade hoppningen. Då låg hon 3a av 4 starter. Hon nollade terrängen och var svinnära att rida för fort. Hon red på 2,15 och optimaltiden vad 2,29. Alltså så fick hon rida på 2,14 som snabbast för att inte få tidsfel! höhöh

Blev lite fel framför henne så hon klättrade till en 2a plats men det var bara en placerad. Men det var bra kämpat!
Har tagit en del bilder men är för trött att lägga in något. Imorgon tar vi nya tag och hjälper till en heldag i Tollstad på ponnyhoppning div 1. JAJJAMEN!

Nu ska jag sova, eller inom en snar framtid! Borde verkligen plugga, men orkar inte!!!


Godnatt mina vänner! :)


GODNATT !

Nu ska jag hopp in i duschen och sen slänga på en film och sova. Imorgon ska jag med Julia på fälttävlan i Mantorp och hjälpa till :) Så det kommer bli sämst bloggning!!! :P

Ha det toppen :)

Utvärdering Secreta Pro

I det här inlägget berättade jag om Secreta pro som vi köpte till LG för att han är hostig.

Pepparpeppar har jag hört honom host kanske 2 ggr sen vi började ge honom Secreta proen. Vi trodde inte heller att han skulle äta det eftersom han är fruktansvärt larvig med mat men egentligen matglad. HAN SLICKAR KRUBBAN REN! Han bara älskar det. Det här är det bästa han ätit någonsin. Så himla bra!
Får vi några andra problem med våra hästar ska jag kolla på produkter från Equistro!  :)


5 av 5


Dressyrsadel

Red Sandzon med dressyrsadel idag. Har inte ridit i det på ett halvår och jag förstod varför idag.
FY FAN VAD OSKÖNT DET ÄR!!!!!! Bläääääääää, HAHAHHAHAA

Nu dröjer det minst ett halvår till tror jag innan jag sätter mig i en igen. Hahahha ! :P

Nya bilder på lillemannen! :)











Ny annons!!! Klicka här!

Bilderna!

Tack snälla Amanda! :D

Kinda ryttarförening 22 april
















GLAD PÅSK!

Nu har jag kommit hem från Lkp och ska ut och skritta ut min fina lilla bus en sväng. Efter det ska Sandzon ridas och sen måste jag plugga. Rolig kväll, not :P

I eftermiddag lägger jag upp bilderna som Amanda tog igår på tävlingen :)

Puss och kram


Ingen mer bloggning idag. Sitter på tåget ...

Ingen mer bloggning idag. Sitter på tåget och ska vill crippe. Kram på er! :d


Tävling

Klass 1
110cm bed. två faser A:0/A:0
maxtid 65sek, 350m tempo, 340m lång bana
Han hoppade konstigt på de tre första för jag fick inte fram honom. Han tyckte att de hindrena var otäcka. Resten banan var han superfin så jag nollade på hinder. Dock han jag bara hoppa första omhoppningshindret då jag fått 1 tidsfel. Tror min tid var 65,69, maxtiden 65! Jävla skit. Dock hade typ alla tidsfel och jag kom ändå 8 - dock 7 placerade. Lite surt men men :P 

Förbättra till nästa gång: Mamma och jag ska vara mer uppmärksamma på om tiden är svår att klara. För jag hade klarat den om jag bara hade vetat att den var knapp!!

Klass 2
110cm bed. två faser A:0/A:0 maxtid 63sek, 350m tempo, 370m lång bana ( vet inte om maxtiden ändrades)
Han var såååååååå fin :D Underbara häst, och fan vad jag red för att klara tiden. Dock kände jag efter kombination, då det var två oxrar på böjt spår, 8 galoppsprång att han krulla ihop sig. Så gör han jämt när han blir trött. Han orkade inte hålla galoppen så jag fick bajssprång på näst sist och sista så näst sista tog han frambommen i uppsprånget. Men jag är så jäkla nöjd ändå. Jag kräver en sån annan galopp av han nu så jag förstår om han inte orkar. Klarade tiden i denhär klassen iaf! 61 sek någonting :)


Mamma filmade idag så det kanske kommer upp filmer, när jag orkar ;)



Godmorgon!

Hästarna har fått mat och jag har ätit oxå. Duktig jag är som inte brukar äta frukost så här tidigt :P

Ligger i sängen igen men ska strax gå upp och klä på mig mina älskade tävlingskläder och ut och packa in allt i transporten.

Vid kl. 9 åker vi :)


Ha en bra dag!! :D


Godnatt

Nu är jag trött och ska sova för att orka med morgondagen.

WISH ME LUCK!!! :D

Pusssochnattinatt! <3


Vädret imorgon



Växlande molninghet
Klart eller halvklart och i natt ner mot 5 grader. På dagen ökar molningheten, möjligen någon lokal regnskur och 15-18 grader. Lokalt 20 men i kustbandet kyligt. Växlande vind.


LG - CHECK!

Nu är LG badad och fin. Tvingade min bror som är helt ointresserad av hästar och hålla honom när jag tvättade för mamma jobba. Hahhaa, jag är så snäll (A)
Jag har putsat och pariffinerat allt så det glänser och är hur mjukt som helst, göttkött! Imorgon ska endast höet som ska med fixat annars är allt packat och iordning :)


Kavajen hänger på tork på balkongen, skjortan i tvättrummet och strumporna i tumlarn. Nej jag är inte ute i sista sekund! hahahhaa

Imorgon är det Kinda Ryttarförening som gäller. Det blir två 110cm. Den första har bedömning A:0 och den andra två faser A:0/A:0 :) Blir toppen. Tre klasser innan min första klass så det blir inte så tidigt heller. SKÖNT!! :D


Julia och Dribbel









BTW, glömde att skriva i magplattinlägget att Julia har en likadan till Dribbel så nu matchar vi!! ;)

Magplattan!









Mkt fin :D

Ridning

Har faktiskt redan ridit båda mina busfrön :)

LG var riktigt fin när han kom i gång och Sandzon likaså. Fina hästar jag har <3

Tog lite kort på Julia i stallet när hon red lite dressyr för min mamma. Kan lägga in dem senare. Sen ska ni även få en bild på min fiiiiiiiiiiiiiiiina  magplatta :D


Kika in senare :)

puss

EMMA AGNESSON

Bara för att jag är så snäll så får du en länk! :D


KOLLA IN PÅ HENNES BLOGG HÄR! :D


"Tävlingen"

Fick såååååååååå många svar!! hahaha

Han är 158cm och närmast gissat gjorde Julia och Sara med 157cm.

LÄNK HÄR till bloggen :)

Dagen

Jag red LG på banan och det gick bra på slutet. I början körde han lite med mig men sen började han jobba. När jag tog av LG sadeln blev jag väldigt sur för sadelgjorden som jag lämnade in i torsdags och lagade har gått sönder på samma ställe. Sjukt dålig lagning!!!
Mamma och jag fick åka panik och köpa en ny idag och den andra ska vi lämna till sadelmakarn Johnny på Sharpman så han får laga den. Dock tar det lite tid för han lagar den på strömsholm därför köpte vi en ny så tar mamma den andra till Blondie!

Jag red ut Blondie en sväng oxå, och det gick bra. Hon är ganska mkt roligare att rida ut än min lilla fjant!

Nu sitter jag hos Crippe så troligtvis ingen mer bloggning idag. Ni får bild på magplattan imorgon.

Pussheej


Godmorgon!

Okeej, jag vaknade inte nu, men jag har chillat i sängen till nu. Fast det första jag gjorde i morse var att släppa ut hästarna. Nu försöker jag orka ta mig upp ur sängen för att gå ut och rida LG på banan. Jag är så himla trött idag och jag vet inte vf. BORING!

Hörs senare! puss


Skulle inte sitta fel med en powerking just nu!! :P

Nattinatt!

Nu ska jag sova. Imorgon ska jag rida markarbete på min lilla pelleskrutt :)

Godnatt, sov så gott!! :) <3

ÖT - Östgötateamet

Ikväll var första träffen. Först fick vi fika och ni som känner mig vet att jag aldrig säger nej till det ;)
Sen började Annelie och Sofia att presentera sig och efter det fick resten av teamet presentera sig kort. Vi fick ett papper med "regler" som vi ska följa nu när vi är med i teamet. De handlade om uppförande mot sin häst och andra människor, hur vi såg ut (kom inte med en smutsig häst och trasiga kläder, utrustning etc) och att vi ska kunna TR och liknande. De tog pappret nu men vi ska få en kopia av det senare så då kan jag skriva vad det stod.
Vi fick även en superfin pärm som vi ska sätta in papper i. Kommer ta kort och skriva mer om den i ett annat inlägg senare i veckan.

Vi fick sedan fylla i ett papper med vad vi är bra på, vad hästen är bra på , vad vi som ryttare har som mål, hästens mål och även tävlingsmål för året. Likaså det pappret tog dem och ska kopiera så får vi det vid ett senare tillfälle :)

Vi avslutade med att prata om ÖT kläder. Det ända vi kom fram till är att vi ska ha marinblått och vit logga. Men om det ska bli jackor, västar, tröjor eller vad får vi fundera på.

En rikigt trevlig kväll :)


annons!

Här är en ny länk till annonsen. Nu finns det länkar till två nya filmer på trav och galopp :)

Red han på banan nyss och han var superfin :) Red en 8-volt med två 15m volter utan problem. DUKTIG BEBIS MIN! :D


Rubrik

Hej på er! :)

På förmiddagen har jag hunnit rida LG en sväng i skogen med mamma och Blondie. Han var faktiskt fin, för en gångs skull :P
Nu har vi även lagt in en annons på Sandzon, LÄNK! Dock funkar det inte att ladda upp de nya filmerna men de ska laddas upp så fort det går! :)




SOOOL!

Helt underbart väder ute hörröni! LG gick jag med en sväng förut, han tyckte att det var supermysigt! Sandzon red jag på banan och han var fin. När jag släppte ut honom igen fick han gå utan täcke och han ville rulla sig när jag höll i han. Hästarna har njutit av solen hela eftermiddagen :)

I övrigt gjorde jag stallet och tog det lugnt. Nu sitter jag som sagt hos Crippe och vi funderar på om man ska grilla eller något sånt ikväll :) Får se vad som händer helt enkelt :)

ha det så jättebra :D

Hej bloggläsare :d nu sitter jag på tåget ...

Hej bloggläsare :d nu sitter jag på tåget till Crippe :) hästarna fick gå utan täcken idag och de njöt verkligen! Ha en härlig eftermiddag i solen :) kram


Måååndag

Och det är lov! UNDERBART! :D

idag ska jag gå en sväng med LG, rida Sandzon, fixa stallet och tvätta lite. Ikväll ska jag åka till Crippe hade jag tänkt :)

Men först, ta det lugnt lite i sängen!! :D

Pussochkram


Planering för veckan

LG
Måndag: Skritta ut
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Markarbete på bommar på banan
Torsdag: Lösgörande på banan
Fredag: TÄVLING!!!
Lördag: Skritta ut
Söndag: Vila

Sandzon orkar jag inte planera veckan för. Den kommer som den kommer eftersom det är lov. Imorgon vet jag iaf att han ska gå på banan :)

Stilbedömning!

BTW, såg att jag hade 6e bästa stilpoäng av 59 starter. FETTTTTTTT! :D


MY LOVE!!! <3

Fina häst <3


TÄVLING!

Åtvidaberg
Tävlingsplatsen: Dålig framhoppning, ingen framridning, dåligt högtalarssystem, lång till parkering. Ingenstans jag kommer åka till igen om jag inte måste.

1m - Laget
HAN VAR SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ FIN :D Nollade och fick 47,5 stilpoäng av 70. Den bästa på dagen fick 50 stilpoäng så jag var inte långt efter :)
Förresten, det var såå jäkla mkt fel i klassen och det var svårt att säga varför alla rev och stanna. Konstigt!!!

110cm
Ganska maxade hinder, men inte så teknisk svår. Fick 8 fel då han tittade på två nya hinder och tänkte stanna men hoppade snällt när jag bad. Dock tog han då med sig en bom på varje hinder men den övriga banan hoppade han så jäkla bra och han lyssnade toppen! Och det är bättre han river än att han stannar. Jag är supernöjd :D


LG

Red på banan och mamma hjälpte mig eftersom jag tyckte att det gick piss igår!
Han var mycke finare idag :D  Tog ett par språng för att få känslan. Så nu är jag sjukt laddad inför imorgon. Dock har jag börjat få ont i huvudet, igen så det blir nog att sova strax.

LG är iaf badad och fin och allt är putsat, pariffinerat och packat! :)

Lovar att ta kort imon, puss natti natt! :)


Tjocka lilla kissan! <3

nedräkning...

Studenten

53 dagar, endast 26 skoldagar!!!


LGs pappa

Landgold II

Klicka på bilden får ni se en film på honom. Han är såå fin!! :D Man ser ju vem LG brås på (A)


Sandzon

Mamma och jag red en lång sväng idag. Eller långsväng för att vara Sandzon, för LG är det en kortrunda, hööhöh.

Han var sååååååååå dukigt och idag hade han mkt bättre framåtbjudning :)
Nu ska jag ut och rida LG och sen ska allt putsas och packas. Imon är det tävling :D

Heej så länge :)

Dagen

Skolan vad meningslos. Crippe har ny datorn sa det finns inte de sista bokstaverna i alfabetet ni vet. Hahaha!

LG
Gick pa banan, och det gick val sadar !

Sandzon
Gick pa banan och var okej!

Ny ska jag ha mysfredag. Just nu vantar vi pa pizza, muuuums!

Förlåt!

Jag har verkligen varit usel på att uppdatera men har haft typ migärn sen i måndags. Idag "peppar, peppar" känner jag bara lite "spänningar" i huvudet men jag har inte ont. Såååå skönt!! :D'

Mamma har varit och köpt någon migrän medicin till mig idag. Men bara för att hon gjorde det släppte huvudet. Hahaha, nerå :P

Var tvungen att panik lämna in min magplatta för att ena spännet till sadelstropparna höll på att släppa och jag ska tävla på söndag!! PAAANIK!! :P höhöhö, han skulle fixa den till imon så jag har tur!
Igår på hoppträningen fick jag låna Julias som hon har på sin c-ponny :P en 115 och den passade. Har en 120cm på LG annars.

Skriver bättre imon! :)

natti natti

Svar på kommentar!

Ida om Godnatt bloggen! Har fortfarande ont i huv...:
Har du kollat synen på sistone? säkert oxå en hel del stress inbakad i dig just nu!

Svar: Jag har glasögon för jag har ett litet synfel som gör att jag får ont i huvudet ibland när jag koncentrerar mig vid läsning, dator etc. Tyvärr har dem inte fungerat nu, och min mamma, mormor, kusin har migrän och mina mostrar har haft eller har. Så det ligger i släkten om man säger så :P
Jaaa, äntligen har det börjat bli lite lugnt. men har haft mkt att tänka på :P

Godnatt bloggen! Har fortfarande ont i huv...

Godnatt bloggen! Har fortfarande ont i huvudet så imorgon ska mamma köpa migräntabletter till mig. Träningen gick okej. Ha det bra :)


Onsdag

Hej på er!
Mitt huvud är bättre idag, vilket är grymt skönt. Jag har även gjort klart allt som ska in innan lovet och sista matteprovet gjorde jag igår. Faaan vad gött!! :D

Nu ligger jag i min säng och bara tar det lugnt. Känner att jag förtjänat det med allt plugg de senaste veckorna. :)

Ikväll ska jag hoppträna LG. Innan det ska jag och mamma rida ut lilla gul och Blondan :)

Ha en bra eftermiddag!



Dagens ridpass

LG:
Uteritt! Han var tråkig som vanligt i början men skärpte till sig. På slutet var han helt okej.

Sandzon:
Red jag på banan. Han var ganska tjurig men han tycker nog att det var jobbigt. Men han har gått så himla bra nu så det är klart det kommer bakslag. Men han var riktigt fin på slutet ändå :)
Dock bockade han runt mig när jag höll i grimskaftet när jag tog in honom, höhööh, knashäst!

Nu ska jag mysa med Crippe. Natti natti! :)

BTW, jag får snart panik på mitt huvud :(

muuuusic

Usher- More (RedOne Jimmy Joker remix)

Secreta Pro från Equistro

I lördags var jag och mamma på travshopen i Mantorp och köpte Secreta Pro från Equistro till LG. Han är lite hostigt och det ska vara bra emot hostan och än så länge har han faktiskt inte hostat och han äter det oxå!! Peppar,peppar!

Produktbeskrivning på Equistros hemsida
EQUISTRO SECRETA pro innehåller ett naturligt koncentrat av noggrant utvalda och fysiologiskt värdefulla örter samt vitaminer.EQUISTRO SECRETA pro ska ges dagligen. Innehåller ingen luftvägsvidgande substans = ingen karenstid. Smakligt för hästen och kan tillsättas i det foder man önskar.


Det är ingen karens på det vilket är super!

God Morgon

Somnade tidigt igår efter att jag fick ta mammas starka migärntabletter. Så jag har sovit bra men nu börjar den komme tillbaka. Mamma tror att det är stresshuvudvärk men jag vet inte. Jobbigt är det iaf!

Kul att jag har matte prov i eftermiddag oxå. Skit!!

Hoppas ni får en bra dag :)

Svar på kommentar!

Josefine om LG:
Vart är tävlingen nästa fredag då?=)Nu på söndag var det åtvid va?=)

Svar: Nästa fredag den 22/4 är det i Kinda Ryttarförening. Där ska jag rida 2st 110cm :)


Orkar inte!

Usch, jag behöver verkligen kolla lite till på matten. På ett sätt tror jag att jag kan den men blir alltid osäker dagen innan prov! Jag ska ta två pamol och sen kolla på film. Mitt huvud bara dunkar.... Hoppas pamol hjälper så jag slipper ta migärntabletterna. Blir så trött av dem!! :P

Kanske hörs senare :P
puss och hej



LG

Har redan brutit min planering för veckan :P Träffade Annelie idag när vi var i Tollstad och blev interjuvade och hon tyckte att jag skulle hoppa på onsdag eftersom han ska tävlas på söndag och nästa fredag!

Så idag red jag honom lösgörande på banan och han var superfin i slutet. Lite stark och tung i början men trycker jag bara ner mig i sadeln och driver framåt släpper han superfin! :)

Nu ska jag ta tag i plugg, dock har jag fortfarande sjukt ont i huvudet! :(

Svar på kommentar!


Vad roligt att du tycker om han! Han är så roligt att rida oxå och utvecklas varje gång man rider honom! :P
Håll utkik för vi har filmat lite nytt, men jag ska bara hinna lägga ihop den oxå! hööhöh,

Du vet, han är till salu ;)

Kram på dig!

Ont i huvudet

Usch! Blev tidig till skolan oxå. Kom nyss och börjar inte förrän 12..

Sitter och kollar på DH och dricker cola för att försöka bli av med huvudvärken. Det behövs för vi ska träffa en reporter till Östgötatidningen kvart i 4 i Tollstad och bli interjuvade om vårt projektarbete.
Efter det ska jag hem och rida LG och sen plugga ännu mer matte.

Bara att tänka på matte ger mig huvudvärk! :P

Hoppas ni får en bra dag! :)

Veckans planering

LG
Måndag: Lugn uteritt
Tisdag: Lugnt banan
Onsdag: Ut
Torsdag: Markarbete på banan
Fredag: Hoppa på banan
Lördag: Lösgörande på banan
Söndag: Div 3 hoppning Åtvidaberg

Sjävklart är den här planeringen om han håller sig fräsch!

Sandzon
Måndag: Vila
Tisdag: Banan
Onsdag: Ut (om mamma ska rida ut m. Blondie)
Torsdag: Vila
Fredag: Banan
Lördag: Ut (om mamma ska ut m. Blondie)
Söndag: Vila

Det är vad jag hinner rida Sandzon i veckan. Men det är ganska lagom för honom :)

Dagens ridning

Sandzon:
Gick på banan och jag hoppade några skutt. Han är så himla duktig!! :D Måste fixa ihop en film så vi kan lägga ut honom sen :)
Han fick gå ut utan täcke efter passet och det tyckte han var superskönt! :)

LG:

Fick vi på skon på så jag skrittade ut en sväng med mamma och Blondie. Han var fräsch och pigg så travade en liten bit för att se hur han var och även då, ohalt!
Skönt som faan! :)  Vi ska låta han stå med jodopaxomslag några nätter till i förebyggande syfte!


Lillemannen :)

PLUGG PLUGG PLUGG!

Nu har jag sedan halv 10 suttit med matten. Alltså 4 timmar!
Orkar inte mer just nu. Mamma slutar jobbet om en halvtimme så när hon kommer hem ska jag rida lilleman och sen ska vi försöka få på skon på LG. Han är fortfarande ohalt och han reagerar inte längre när vi visiterar honom i hoven.
Såå skönt :)

Nu ska jag kolla lite DH till mamma kommer hem, det har jag förtjänat :D

Pussoch hej :)

TÄVLING!

Tävlingen går ut på att gissa mankhöjden på vår unghäst Sandzon!

Vinnaren är den/dem som gissat rätt eller närmast det rätta svaret. Ni får en länkning på min sida!

Det ända du behöver göra är att skriva en kommentar med din gissning samt din bloggadress!

Goood Luck! :)


Bilden är tagen i onsdags! :)

Ni har till den 20e april på er !

Nattning

Var nyss ute med mamma och kvällsfodrade hästarna.
La även jodopaxomslag på LG men han ser jättefin ut när han går och så, vilket är sååå skönt!! :D

Imorgon kommer en liten gissartävling upp tänkte jag! Spännande va?!
Ni får veta mer imorgon :) Nu ska jag skriva klart om Freuds utvecklingsteori och sen sova.

Nattinatti! :)



Kvällen

Ikväll blir det plugg, som vanligt! Känns som om det är det ända jag gör.

Jag ska iaf plugga på exponentialer och skit för jag har prov på tisdag. Burr för det! Men det är det sista provet vi har, sen är kursen klar!! LÄNGTAR!!

Men samtidigt som jag pluggar står desperate housewives på, göttkött!


Seeeyaaa! :)

EU-MOPPE TILL SALU

Tycker att det är dax att sälja min moppe eftersom jag inte använder den :P Jag vet inte så mkt om den men lite! :P höhöhö. Pappa få helt enkelt hjälpa mig när vi ska slänga ut den på blocket!

Det är en KYMCO SUPER 9. Årsmodell kan jag inte i huvudet. Jag fick ta över den efter min bror och han köpte den av en tjej så den är nästan bara tjejkörd!
Vi renoverade motorn på den förra året och den går som en klocka. Supertrevlig att köra och bensinsnål!
Är ni intresserade är det bara att kommentera, så kan jag berätta mer, när jag har pratat med Pappa om den ;)




LG ÄR OHALT!!!

Vet ni hur glad jag är?!  Nu går han som ingenting. Så himla skönt! Blir det inte sämre till imon så slår vi på skon och då ska jag börja röra på honom tänkte jag :)


LG i sjukhagen. Blondie är avundssjuk att LG fick hö :P


Dagen!

Nu har hovslagarn varit och han är 99% säker att det är en hovböld. Skönt! Han har fått gå ut i en sjukhage med en skyddad hov och på natten får han stå med jodopaxomslag!

Jag har nu skickat in alla uppgifter som skulle vara klara denhär veckan. SUPERSKÖNT!
I helgen är det "bara" en rapport om utvecklingspsykologi och matte c plugg för vi har prov på tisdag.

Men ikväll ska jag belöna mig med fredagsmys i Lkp hos älskling!

Hörs imorgon :)

pussochkram

Fredag

Studiedag!
Så skönt! Hovslagarn kommer vid 12 och ska kolla på hoven och se om han kan få upp hovbölden. LG var bättre imorse så det var superskönt att se! :)

Sandzon:
Red jag på banan och han var så sjukt fin! Han är så enkel att stryra och allt sånt fast han är så lite riden som han är trots sin ålder. Man blir så glad när man rider honom!! :D


ÖSTGÖTATEAMET

Jag kom med!! :D
Såå himla roligt! Även fast jag red skit på uttagningen.

Hovböld!

Eller nu är vi nästan hundra på det!
Mamma slutade 10 så nu när hon kom hem drog vi faktiskt av skon och han gick bättre utan skon. Vi fick även litelite reaktion med visitören så vi är nästan säkra och vi hoppas verkligen på det! Det är faktiskt det mest logiska!

Nu står han med lindade ben och ett jodopaxomslag. Imon ska han få gå ut i en sjukhage och är han inte allt för halt ska jag gå ut och gå med han en sväng. Det är bra för dem att röra igång sig för att hovbölden ska släppa!

Nu ska jag sova! Hörs imon! :)


Förlåt

Att jag är så himla tråkig just nu! Allt känns så skit så jag är inte på topp och lika glad som jag brukar.
Jag ska försöka komma igen. Får jag bara veta vad det är med LG, inte har lika mkt saker att lämna till skolan och hinner träffa Crippe snart så kommer jag bli gladare ska ni se!

Imon är det studie dag, vilket är välbehövligt!
jag ska skriva klart praktikuppgifterna och företagarnas villkor och sen ska jag försöka plugga lite matte oxå!  MY LIFE SUCK!

Pussochhejleverpastej!


hoppas

vi tror att LG har en hovböld. Eller vi hoppas!
Han trampade ju av sig skon på hoppträningen förra veckan och när Sebban slog på den i fredags var har tvungen att sätta några av sömmarna lite tajt för han hade gått sönder.
Där han satte dem som tajtast är han faktiskt varm så jag har dragit bort två sömmar och lagt ett jodopaxomslag. Linimentade och masserade honom lite oxå eftersom han stått i box hela dagen, stackarn!
Är han inte bättre imorgon drar jag av skon! Det måste vara den, eller hoppas!! :P

kram Emma

inte på humör

Känner mig verkligen nere. Usch!
Ska fixa iordning mig nu sen ska jag ut till LG och se hur han mår. Jag tycker så synd om han och jag känner mig så dum att vi hoppträna, men han var ju faktiskt inte halt under träningen! 
Men förhoppningsvis är det bara en stukning eller sträckning! Eller HOPPAS HOPPAS!!

Ha det bra!

Kram Emma

tråkigt

Gick superbra på hoppträningen på slutet. Började hitta tillbaka till mitt gamla och han hoppade superbra.
Dock när vi kom hem haltade han när han gick in i stallet. Jag ville bara tjuta!! Vi märkte ju ingenting på träningen ?! :O
Jag hittade iaf en sten i hoven han haltade på. Förhoppningsvis var det bara den som legat och klämt under snösulan men han kände den inte i sanden i ridhuset men på betongen i stallet.
Jag kylde honom iaf och ska snart gå ut igen och linimenta benen och linda. Hoppas hoppas! eller att det bara är en lätt stukning eller en sträckning eller något. Han är ju faktisk kollade för 3v sen och då fanns det ju ingenting!

Faan, nu mår jag ännu mer piss än vad jag gjorde innan. Jävla skit!!


Älskling <3

Pluggisch

Nu har jag fått klart 1/3 uppgifter som ska in senast fredag. De andra två är halvklara så just nu är det ganska lugnt :P
Dock blir det plugghelg eftersom det är Matte C prov på tisdag (det sista dock :D) och rapport på utvecklingspsykologi ska in på onsdag. Urk!

Strax ska jag ut och hitta på något med Sandzon tror jag. Sen åker jag på hoppträning! :)

Pussheej


Förlåt för dålig uppdatering...

Men nu fungerar vårt internet igen! GÖTTKÖTT!

Dock måste jag plugga nu, som en idiot för jag har lite som ska lämnas in om man säger så. Bajsskola!

Hörs senare :)


Tävlingar!



Dålig bild såg jag!
Åtvidaberg 17/4 - 1m (lagklass) +  110cm
Kinda 22/4 - 2x 110cm

Sen har jag inte planerat så mkt mer än! Funderar på Nyrkyrka, kommer inte ihåg datum och sen har jag två omgångar till i laget och båda dem går i Norrköping, utan bra efterklass. Tråkigt att åka ända till Nrkp för att rida en klass, men men!

Gårdagens ridpass

LG: Uteritt
Han var supertråkig som alltid när man rider ut. Fjantig och okoncentrerad!
Red med Julia och Dribbel och vi hade lite galopptävling upp för en backe och LG förlorade. Pinsamt ju eftersom Dribbel är en c-ponny. Hahahhah! Men faan vad fort det gick ;)

Sandzon: Banan
Red Sandzon på banan efter 4 dagars förtjänt vila. Han var jättepigg och fin så jag hoppade några språng och på slutet låg det på typ 60 ! Han var såå himla duktig! :D

Planering för idag
LG: Mark på banan
Sandzon: Banan


Ännu en avkomma!

Hej på er!
Ni vet i slutet av förra sommaren fick jag ju veta att LG gått som hingst i Lettland och fått betäcka och han hade en avkomma i Linköping. Nu har jag fått veta att han har en till avkomma, ett sto som är 6 år som är i Sverige!
Så himla kul! :D Ska försöka ta reda på mer så berättar jag mer när jag vet mer ;)

Kram

Fortfarande inget internet hemma! Panik! H...

Fortfarande inget internet hemma! Panik! Hör av mig imorgon i skolan. Nattinatt :)


Snabbild!

Tog en snabbild imorse! Här är jag, och lite musik jag tycker om!

Chris Brown- Yeah x3



Skola

Hej!
Hade inget internet imorse när jag kom till skolan men har fått igång det nu :)

Förresten! Jag färgade håret igår, såhär  såg det ut före och efter!


Lite skillnad ;)

Kan inte blogga för jag kommer inte in på ...

Kan inte blogga för jag kommer inte in på vårt internet! Skriver imorgon i skolan! Sov så gott! :)


Dagens ridpass

LG: Markarbete
Övningen nedan. Red på 3 galoppsprång på 10,5m då hindrena endast låg på 60cm. Jättebra övning för att få tillbaka dem. Den böjda linjen reds på 4 galoppsprång, även där var det bara 60cm högt.
Han var superfin på slutet, i början lite tjafsig för att det var jobbigt att sätta tillbaka sig.
Tänkte på:
- Vart jag la halvhalten, att jag fick igenom den och kunde mjukna.
- Inte drog runt honom med innerhanden i anridningen, utan släppte inner och red runt honom med ytter.
- Bra galopp, att han tog både fram och tillbaka.
- Min sits, att jag sitter kvar i sadeln utan att vara efter i språnget.

Höjde upp hindret som står på diagonalen till 1m på slutet och tog det ett par gånger och tänkte på samma saker då även fast det blev högre. Gick jättebra!



Rekommenderar övningen!! :)

kram på er!

Mysig dag igår

Hade en bra kväll igår. Jag och Crippe lagade lite mat och senare kom Emma och Martin och då åt vi glass med jordgubbar, björnbär och chokladsås. Hade supertrevligt! :)

Crippe har köpt en ödla. Den är ganska söt och jag har döpt den till Bubben. Inget direkt Crippe kommer kalla den för men jag kommer. Höhöhöhö.

Nu ska jag ut och be min bror sladda banan sen ska nog hindrena få komma ut eftersom det äntligen är vår! :D

Pussochhej :)

Mönstring

Gick lite sådär. Han var fin när jag red fram och så men vågade inte trycka på honom så mkt eftersom han blir lite tjafsig med huvudet då.
Så när vi hoppade banan sen fick jag en utbrytning, mitt fel för det var svår s-båge och sen fick jag ett stopp som berodde just på att jag blev lite stum i handen och drev inte loss honom. I övrig hoppade han fint och så, vi får väl se nu då hur det går :P

Han var superfin iaf, tvättad, knoppad och bara glänste! :)

idag

har jag hunnit med:
- Klippa LG
- Åka till Tranås till hovslagarn för att slå på tappskon
- Rida LG lite lösgörande i ridhuset, hur fin som helst! :D
- Tvätta LG
- trimma man och svans och hovskägg
- städa mitt rum

och nu är Crippe här så nu ska vi ha fredagsmys!

Imon är det mönstring till ÖT, wish me luck! :D



Svar på fråga

Amanda om Längtar...:
hur ser kvajen ut?:D


Jag har en röd John Whitaker millenium kavaj! :)


Här är den, har ingen bra bild på hur den sitter på men den är så
sjukt snygg ;)

Längtar...

... till den 17:e när tävlingssäsongen drar igång. Då har jag nya ridbyxor, nya handskar och ny skjorta att inviga! :D

Här är skjortan som jag älskar snäppet under min kavaj ;) öhöhöhöh




LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖVE!