Vilken tycke ni?

Vilken ska jag ha på fredag tycker ni?


Röd John Whitaker Millenium kavajen?

ELLER?

Marina Kingslandkavajen?


Röd JW Millenium

Hoppträningen

Fy faaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Han var så grymt fin!! Bytte och red på Sandzon 3-delade med lösa ringar (tidigare ridit på fasta och han var då tjafsig) och han var sååå fin! Sög som tusan framåt!
Hoppade inte så mkt eftersom han ska tävla på fredag utan lite distanser och några "knepiga-typiska-magnus-svängar" (Magnus bygger i LFK). Först fick jag inte till svängen, för mkt rattande men sen, fy faan!
Man kan säga en 90gradersväng från ett hinder till det andra på 6 galoppsprång! I slutet låg slutsprånget på kanske 130?, och han bara klipptet som att det var 1m!!

Kändes grymt inför fredag!! :)

Annelie skulle nog även komma och kolla, kanske hjälpa om hon hann vilket känns bra eftersom mamma jobbar och inte ska med. Som tur är har jag Josse med mig!!! :D

ÄLSKAR MIN HÄST!! hhahaha


en nöjd hästen efter träningen förra veckan!

I påsen fanns....

Ett par Olympicskydd från märket Veredus som jag gått och sneglat på alldeles för länge nu!!

Dock var de rena när jag tog hem dem ;) Invigde dem på hoppträningen, och den läser ni om i nästa inlägg ;)



Men nu är de rena igen!! :D

kolla vad som kommit




Dagen efter

Hej på er!
Igår inventerade vi på Sharpman. Började kl. 9 och jag var hemma kl. 00:15 inatt. Trööööött! Dessutom var jag på Sharpman kl 8 imorse igen för att fixa klart allt. 25 000 varor tar en stund att räkna och blippa in fast man är typ 12 pers!!

Igår fick LG av sig en baksko och för att jag skulle kunna tävla honom på fredag var han tvungen att skos idag. Så det var bara att åka med LG till Tranås för att sko honom (hovslagarn hade ingen chans att komma förrän torsdag annars) Mamma jobbade och jag fick åka själv, men det gick klockers! :)

Red i ridhuset eftersom det regnat och han var superfin! Jobbade på riktigt bra ! :)

Shoppade på Sharpman idag (ovanligt!!) Vad kan det vara tror ni? ;)


110828

Idag har Sandzon gjort tävlingsdebut. Han spände till sig några gånger, lite avbrott här och där men över lag superfin! Han fick 56% och hade ganska många 7or och en 8!!! Dock drog någon 1a och några 3or ner betyget men vem bryr sig!!! Superifina Sandzon!! :D

LG fick gå ut i skogen. Han är supersur just nu för skorna sitter skit igen (5v sen han skoddes. Hatar hans hovar!!) så han får gå i lilla hagen bakom stallet själv. Skorna måste sitta för han ska ju tävla på fredag.

Imorgon är det inventering på Sharpman så ska sova nu så jag orkar ;)
PussochKram

Löööördag

Hej på er!
Lördag kväll och jag och Ellen kollar på Stefan och Krister. Vi är lite fans till det, hahaha!

Sov hos Crippe inatt och vi var på stan en sväng. Köpte en klocka till mig och en till mamma på ur och penn. Sen köpte jag en skjorta på H&M.
Mamma tog upp mig i Mjölby när jag kom med tåget så åkte vi till Sharpman (där jag aldrig är annars :P) Mamma hade ingen plastrong och handskar till tävlingen imorgon så hon köpte en sammetsplastrong och ett par Roeklhandskar.
Har även funderingar på om LG ska få ett par Veredusskydd nu när jag fick en så bra lön :P Hans skydd är gamla och slitna och vill ha ett par nya till finträning/tävling. Får fundera och köpa ett par till på fredag i så fall, då ska jag till LFK :) (om jag har någon som kan följa med, mamma jobbar :P)

jaja, senare problem ;)


jobbiliiijobb

Jobbar som vanligt! Sitter hela dagarna och funderar vad vi ska lägga ut på webbshopen, knapprar in dem och svarar på FB frågor :)
Jobbar 8.30-17 och har en halvtimmes mat på det och dagen går så stört fort!!
Ledig i helgen vilket är skönt för måndag och tisdag ska vi inventera på Sharpman, onsdag och torsdag sitter jag med webbshopen, fredag åker jag och tävlar på LFK och sen jobbar jag i butiken lördag och söndag.
Veckan efter det jobbar jag hela veckan med webbshopen. Superkul! :D

LG var ganska fin på hoppträningen igår. Han är fortfarande tjavsig i munnen så måste hitta på något annat bett till honom. Han har lxm inga sår och jag kan inte se något när jag kollar i munnen på honom.
Ramlade av en gång oxå, hahahaha! Kom ur en skitsväng och han låg jättefel och stannade så jag satte mig på röven på andra sidan hindret. Slog mig inte vilket var skönt :)
Upp igen och sen hoppade han super, (när jag red vägarna bättre ;))

Puss på er :)

Svar på kommentar

Petra S om Ny dag, nya möjligheter!:
Hej hopp,
Vi såg dig och LG pojken skutta över hinder förut idag när vi åkte förbi till vår träning, såg så fint ut så:):)
Tänkte på en sak, vet du hur länge dressyrstaketet står i boxholm?
Kram petta

Svar: Jag vet att det står uppe nu men vet tyvärr inte hur länge det står efter tävlingen. Tack så mkt!! Han var helt okej faktiskt, eller han var fin, men jag är larvig ;) höhöhö

kramkram

Ny dag, nya möjligheter!

Är redan vaken faktiskt. Ligger i Crippes säng och är lite snorig och har ont i nacken. Får alltid det i denhär sängen :(

Ska fixa naglarna hos Mathilda kl. 11. Idag ska jag prova gele :)

När mamma har slutat jobbet ska vi åka med Sandzon till Boxholms Ridklubb för att han ska få gå på dressyrstaketen inför söndag. Efter det åker vi med LG till Annelie och hopptränar! Riktigt bra dag! :D

Gårdagen

Hej!
Igår var det en chilldag. Red min skit på banan. Jobbade mkt med volter åt olika håll i följd för att få honom mjuk i sidorna, följsam och att jag inte ska sitta och dra i handen. I galoppen jobbade jag i ett högre tempo med snabba tempoväxlingar. Han tyckte att det var skitjobbigt :P höhöhö

Sen färgade mamma mitt hår, äntligen! Efter det tränade mamma för Karina Möller i Ljungby. Gick superbra!! :D
Sandzon var superfin och Karina tyckte om honom. Mamma har redan fått börja tänka lite samling på honom, han är bara 4 lxm! :D


Fin Sandzon. Men klart han är fin, det var ju jag som red in honom ;)

LGs foderstat

Morgon:
1,5 kraftmått korn (ca 1kg)
0,5 kraftmått Competition Concentrate från Dodson & Horrell (ca 250gr)
1 kraftmått ouppblött betfor (ca 1,5 kraftmått uppblött)
1 mått Enzion
0,5 kg hö

Kväll:
1,5 kraftmått korn (ca 1kg)
0,5 kraftmått Competition Concentrate från Dodson & Horrell (ca 250gr)
1 kraftmått ouppblött betfor (ca 1,5 kraftmått uppblött)
1 mått Secreta Pro från Equistro
1 dl mineraler från kraft
1 msk salt
1 msk kalk
2 msk gurkmeja
en skvätt rapsolja

Eftersom han fortfarande går på gräs hela dagarna (ca 12 timmar) får han inte mer hö. Kommer de in tidigare (om det regnar ex.) brukar de få mer :)
BTW, LG går såååååå bra på korn :D :D

Dagen

Hej på er!
Första dagen på "nya" jobbet. Haft superkul och rikigt peppad att jobba på så vi kan öppna webbshopen i September!
Har även fått ansvaret över att svara på frågorna på FB. SUPERKUL!! :D Marianne är hur härlig som helst att jobba med! :D

Red LG idag när jag kom hem. Mamma och jag red ut. Han var fin fast han stod igår ;) Red på gummibettet så när Sandzon hamnar lite långt fram lyssnar han lite sådär .
Gjorde dock två byten i vart 5e idag, WIIIIHOOO! :D
Imorgon ska han trimmas på banan och på onsdag ska jag hoppilihoppa för Annelie. Så skönt att träningarna sätter igång igen :)

Har varit ute och släppt in och nattat dem. LG har fått börja att ha pyjams på sig eftersom vi inte vill stänga dörrarna än :) Dock är det ett täckte Blondie har vunnit, ett 155cm och LG har som MAX 145. Ibland 135, hahaha. Så det är lite stort men mysigt :)


Snyggo!!!! :D

JÄÄÄÄÄÄÄÄÄVLA SKIT!

Kan inget gå som jag vill? Har sett fram emot tävlingen i Kinda ett bra tag nu för jag skulle rida 110 och 115. Tror ni inte att den är INSTÄLLD  nu eller????? :O

Åååååååååååååååååh, blääääääääääääääääääää!!!!!!

blä!

Jävla hals! Bihålorna har släppt och istället gör halsen fruktansvärt ont. Dricker tee som en galning samtidigt som jag snorar som bara tusan!
Självklart har jag fått hosta oxå samt lite feber, fan vad fint jag mår!!! Blääääääääääääää

Svårt att äta, smakar inget och gör ont. Imorgon är det jobb, hoppas jag mår bättre. LG får vila, orkar inte! ännu mer bläääää på det!

Allt är bläääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääää!!!!!!!!!


tjockt som bara tusan!

herrejesus vad tjock jag är i näsan! Kunde inte jobba idag, mår inte speciellt bra om man säger så! Urk...
Legat i sängen hela dagen och har bara varit ute för att rida LG en sväng i skogen lite lätt, men nu är jag här igen :P

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och försöka bli frisk!

Pissregn

Usch vilket väder! Som tur var red jag och mamma imorse. LG var lite stel i högerbog/vänsterbakben och dessutom busig. Sandzon är en härmapa så när LG har busat eller gjort något gör Sandzon likadant, hahaha!

Mamma lånade Malins (Blondies ägare) Jaguar sadel som ligger så bra på Sandzon. Så nu ska hon köpa en sån! Mamma satt toppen i den oxå, kommer bli skit bra. BTW, mamma ska tävla lillskiten nästa söndag, sååå spännande :)

Jag har chillat idag. Gjort några ärenden som varit på banken, köpt secreta pro till LG och ätit Ben and Jerry´s! Bra för mina bihålor helt enkelt! :)

B-ponny som är inackorderad fick komma in reda halv 3, hon frös som tusan. LG och Sandzon var inte så bekymrade förrän vid halv 5 tiden så då fick de komma in. Allihopa är inpackade i fleecetäcken och har fått lite extra hö! Förstår dem att vara ute när det pissregnar är inget kul!


Längtar till nästa lördag när jag ska tävla! :)

Ny arbetsuppgift

Från och med måndag kommer jag börja jobba med Sharpmans webbshop!
Det är nu en som jobbar med den men tiden räcker inte till för henne så hon behöver hjälp för att vi ska kunna öppna den snart.
Ska bli superkul!! :D

Har ni något som ni vill att vi ska lägga upp på webbshopen? Kom gärna med förslag så får vi se sen! :)


Dagen 110818

Hej på er!
Ingen migrän idag inte!! :D Såå skönt. Dock har jag pissont i bihålorna istället, buhu! Ligger i sängen och dricker tee, mummi.
Jobbade långpass på Sharpman idag, 10-19 och skulle rida LG efteråt, men icke!
Han var konstig idag, som han blir ibland. Han ser alltid ut att vara pigg i ögonen men han står och går med sänkt huvud och vill inte höja det. Försöker man ta upp det backar han bara.
Lät han springa några varv på linan och såg inget då. Linimentade honom och lindade benen så får vi hoppas han är normal imorgon. Brukar bara vara en dag max och sen är han som vanligt igen!

Jättekonstigt, jag undrar verkligen vad det är! För rider/longerar man när han är sån så vill ha inte höja huvudet då heller. Men jag får ingen reaktion om jag känner igenom honom.

Har ni varit med om något liknande?




Migrän...

Gud vad jag älskar mitt huvud! Har haft ont i huvudet varje dag nu några dagar och det är pisstråkigt.
Idag på sharpman fick jag så ont att jag mådde illa, migrän! Har tyvärr mkt anlag för det för mamma, mormor, moster och kusiner har migrän oxå! Tack för det :P

Åkte hem tidigt och sov några timmar så det kändes bättre. Blev tyvärr sämre när jag red sen, men men! Mamma var snäll och stanna och köpte Nasal. Någon nässpray mot migrän. Får prova! Ska boka tid hos läkare oxå och försöka få något starkare som verkligen fungerar, vilket inte de som inte är på recept gör tyvärr!

Btw, LG var okej idag när vi red ut. Lite för larvig och lyssnade inte till 100%. Ska trimma på banan imorgon tänkte jag.


Mamma red med Sandzon ut och han är så himla pigg och busig, söthäst! :)

110816

Hej på er!
Dagen har besått av jobb. Igår var jag ledig och träffade älskade Ida, hur mysigt som helst! Vi fikade och satt och pratade aslänge, höhöh!

När jag kom hem från jobbet idag red jag ut min äsklingshäst en sväng. Han var fin över lag. Ibland ser han ju spöken men inte alls som innan jag tog bort havren!
Sitter och gör byten med honom och han ger mig typ wiplash bara för han tycker det är så kul, hahah!

Fick en toast grill av pappa idag! Tack snälla du! Hahaha :D Så gjorde toast till kvällsmat, mummi :))

Nu ska jag kika på OTH. Är på säsong 8 och jag älskart! :D

Pusshej


Slumpad!! VÄLDIGT VÄLDIGT gammal bild!!! :D

bläää

på dålig update!
Har inte riktigt orkat om man säger så :P Var helt slut efter lägret och sen har jag jobbat och ridit och varit hos my darling.

Imorgon är jag ledig, såååååå skönt! Har lite grejer jag ska fixa med och sen ska jag träffa Ida älskling!! Såå fett! :D
Saknat henne stört mkt!

LG är lika störd som vanligt, men fy vad jag älskar den där hästen  ;) hahah, så charmig så jag dör!! Va ute och nattade dem nyss och så kollar han med valpögonen på mig, jag dör! så söt!

Nattinatt på er! Se om jag orkar/hinner blogg imorgon :) puss

IDA

ÄLSKADE UNDERBARA SAKNADE VÄNNEN IDA har gjort ett inlägg om mig! hahaha! Kolla här!

Vi har inte träffats sen studenten och det suger hååååååååårt! Jag skulle vart ledigt imorgon, men nej då! Här kör vi bara så jag ska jobba imorgon(och fredag, lördag & söndag) GÖTTKÖTT!!

Hoppas på att kunna träffa min älskade Ida på måndag!!!! :D


Älskade, älskade vän!!!

Dagen

Så! Nu är jag klar med allt i stallet.
Alla saker är putsade, igen, iordning plockade och LG är tvättad, igen :P
Imorgon ska jag bara packa in allt i transporten och åka, skönt :)
Dock måste jag packa klart här inne, vilket jag inte har gjort än :P

LG var fin när vi joggade ut idag :) Gjorde världens fynd på Sharpman idag! Berättar mer när jag tagit kort på saken ;) höhööh


Kommer blir ännu sämre bloggning nu tisdag och onsdag eftersom vi har ÖT läger. Men jag tror ni klarar er ;)

Ha det bra :)


Idag fick LG ett nytt flugtäcke oxå eftersom Sandzon dragit sönder det andra. Tack mamma! :)

Sandzon, den nya marrodören?

LG är och kommer alltid att vara stallets marrodör! Han tar sönder allt när han kan och vi inte ser. Han själv tkr det är skitroligt, inte lika kul tkr vi att det är!

Som man säger brukar man ju ha någon att brås på vilket är uppenbart vem Sandzon lärt sig allt han kan ifrån. Inatt hade han dragit in ett täcke i boxen och stått och lekt med! Vem va det i vintras som drog in ett täckt i boxen som stod alldeles bredvid Sandzon, om inte LG!
De där två! hahahhaa

De vet hur man spelar oskyldig och söt när man frågar va de gjort! Hahahah, älsklingshästar!

Just det! Vi ska inte tala om hur många täcken Sandzon dragis sönder för LG! Tror det var 3 vintertäcken(bara i vintras!!!!) och nu LGs flugtäcke!


Blöt men bra dag!

1m
Han var lite stark och dragig så fick inget tempo i honom (vilket jag inte kände men syntes väl på filmen!! Tur att mamma filmade!)
Nollade iallafall grunden men fick två stopp i omhoppningen och 4 tidsfel. Satsade för mkt på en för dålig galopp så när jag vände upp snävt och inte hade någon galopp kunde han inte hoppa.
Slutade på 0+16 fel men fick ändå sista placeringen, 8e plats.

Fick rosett, plakett och schampo och balsam för brunhåriga från Oriflame :)

1,10m
Tog upp honom i formen och bara red framåt. Han var mkt finare över lag, dock inte stark och dragig fortfarande men bättre. Taxerade sååååå mkt bättre när jag fick upp tempot! Mamma sa att det var något segt fortfarande men mkt mkt bättre än klassen innan. Har inte hunnit se den filmen.
Slutade på en dubbelnolla och en 2a plats!! :D

Fick rosett, plakett och en burk godis! (mkt tråkigt pris i den högsta klassen för dagen!!!!!)

Det regnade som bara tusan så det blev inga bilder. Kanske någon film, men just nu har mamma filmkameran. Så det kan dröja :P Kavajen var sjuk skön och sjuuuuuuuukt snygg ;)


Inte från idag! *

FÄRDIG!

Jag har nu packat typ allt (dock inte sadeln, den får hänga i sadelkammaren till imorgon. Föööör värdefull att hänga någonannan satans :P)

Allt är även avtvättat och insmort med Presige nya balsam som i övrigt är toppenbra! Allt blir så mjuk! :D
Min sadel som är 3 veckor gammal är helt inriden och mjuk tack vare deras nya balsam :)

LG är tvättad och fin. Fy för honom om han lägger sig i en kissfläck inatt! Hahaha!

Nu ska jag kolla lite Oth innan jag ska sova. Ska bli toppenkul imorgon :) Är bara ute efter en bra känsla i båda klasserna :)

Nattinatt!


Såhär ser nya läderbalsamet ut! Älskar svampen man får med! Den är underbar att smörja med :)

Utrustning imorgon

Ryttare:
Hjälm: John Whitaker Original Velvet
Skjorta: Equiline
Kavaj: MIN NYA KINGSLAND!!! :D
Ridbyxor: Börjes
Strumpor: Kingsland
Stövlar: Sergio Grasso "Bergamo"
Handskar: Roekl

Häst:
Träns: Dyon Working Collection
Huva: La Kim
Sadel: Prestige Meredith De lux (ullstoppad)
Sadelpadd: Aktonpadd
Schabrak: Mia's, broderat med Sharpmanloggan
Sadelgjord: Three Crowns
Stigbyglar: Lättvikts från Pfiff
Stigläder: Prestige otöjbara
Benskydd: Catago Pro
Boots: Mustang med massa fårskinn


Underbart i Götet

Haft det underbart med min fina underbara Christoffer i Göteborg! Dock är jag fortfarande sur att jag inte vann någon stor toblerone på Liseberg. Crippe är lika sur han för han slog inte fullt på en såndär kraftmätare, mohahah!

Åkte dem vanliga roliga atteraktionerna på Liseberg. Balder, Kanonen, Kållorado, Uppsvinget, Spinnrock, Flum-Ride, Discobilarna och Lisebergsbanan :)

Vi åt på en restaurang igår som var himmelskt god! Jag åt en Ceasarsallad och drack ett glas husets vita. Självklart åt jag efterrätt oxå, en cheesecake! MUMMMS!

Nu är jag hemma och har trimmat min skit på banan. Mamma red honom igår och jobbade honom i en högre from. Där brukar jag inte få loss honom men han var rikigt fin idag !! :D

Har efteranmält mig till Grankärr så ska åka och tävla imorgon. Kul kul! :D

Hörs senare :)

Mååååååååndag

Hej!
Just nu ligger jag i min säng och målar naglarna! Det värsta jag vet är när man ska vänta på att nagellacket ska torka. Hahaha!
LG fick på sig sko idag och var inte öm, så skönt! Ska efteranmäla mig till Grankärr på söndag tänkte jag.
På fredag morgon åker jag och Crippe till Götet och ska gå på liseberg och sen sova på hotell. Hur mysigt som helst!! :D

Nu ska jag snart sova. Två dagar jobb kvar och sen är jag ledig en vecka :))

Ha de bra :)