Stenhårt jobb!

Har inte hunnit med att blogga mellan jobbet och hästarna. Vi har kört hårt i veckan för att äntligen kunna öppna. Idag gjorde jag "klart" fritid som också den ligger uppe nu så man kan shoppa lite Didriksson jackor, Pinewoodkläder och Icebug skor. Finns fortfarande mkt kvar att lägga in på både häst och fritid men inte att förglömma ska jakt, katt och hund också fixas och läggas upp.
Det roliga är att jag har blivit periodanställd på Sharpman resten av året! Superkul! Älskar Sharpman och alla som jobbar där! Marianne, my boss, som sköter hemsidan är helt underbar! Vi har superkul ihop!

BTW, på tisdag får jag eget kontor vilket känns great!

LG går ganska bra just nu. Han har lite mkt energi vilket gör att det finns spöken överallt! men men, han slappnar har helt okej mot slutet av ridpassen :)
Denhär veckan har han fått det slappt. Han har stått en dag och gått ut resten förutom idag. Idag red jag en caprilliövning med bommar som lydnadsträning. Men som sagt, han blir lite het för mig ibland ;)

Imorgon är jag ledig, men icke får jag sova ;) Hästarna ska matas kl. 06.30 och komma ut kl. 08.00. Sen har jag lovat pappa att damsuga huset, vrf var jag så dum och gjorde det? hahahahah

Ha det bra! :D


Good times, hahahahahahahahah

WEBBSHOPEN ÖPPEN!

Äntligen har vi fått upp Sharpmans Webbshop efter allt jobb vi lagt ner och det är så himla kul!!!! :D

Imorgon ska vi fira med tårta på jobbet, som jag ska göra så jag kan inte lova att den är god, men men. Orkar inte skriva mer, är supertrött efter de senast dagarna!

Ha det toppen så hörs vi!

In på Sharpman och handla nu allihopa!! :D

Förmiddag

Har varit ute med LG nu på en liten tur i skogen. Joggade lite för att han inte skulle känna av kroppen efter igår och han var jättefin! :)

Är inte ledigt idag bara att vi ska jobba lite ikväll istället, hmmm undrar vf ?! ;)

hahaha,


nu ska jag hoppa in i duschen!
Byee :)

Mycket nu!

hej på er!
Idag har jag varit och tävlat min prins i Heda. Regional 1m och 110cm.
I 1m fick jag inte riktigt till ridningen men han hoppade super tills jag red bajs på sista hindret i omhoppningen som han rev. Blev precis utanför placering, men men! Känslan var okej och det var det viktigaste!

I 110cm fick jag honom mer lösgjord och är väldigt nöjd över ritten. Jag red mkt bättre, dock rev vi insprånget i kombinationen, även där ryttarmiss! Skulle tagit en bättre halvhalt innan. Kombinationen låg ur en distans, men men!
Sista linjen fick jag till sån känsla så jag fick gåshud! Helvete vad fin han var!! :D
Känner att jag fortfarande tappar benen fram till hindrena men det blir bara bättre och bättre :)

Duktigt liten bebis!! :D


Inget markarbete

Banan var som en swimingpool! Vi fick rida ut istället vilket faktiskt gick bra idag.
Han höll inte på att dumma sig vilket var väldigt skönt :)
Imorgon ska vi upp till ridhuset och hoppa lite för att se hur han känns. Känns allt bra ska jag efteranmäla mig till Heda på söndag och hoppa bara 1m och 110m för att få lite känsla innan säsongen är över.

Nu ska jag lägga mig på min älskade spikmatta och kolla på Sjukhuset ;)

Byeee


Min fina! <333

Snabbt hej!

Hej!
Nu är jag hemma från jobbet och ska ut och rida. Är banan bra ska både LG och Sandzon hoppas. Ingen Annelieträning varken denhär eller nästa vecka då hon är och göttar sig i Turkiet tror jag det var :)

Hörs senare :)

110919

Hej!
Orkar inte skriva så mkt för jag ska lägga mig på spikmattan nu.  Har stört ont i ryggen och huvudet, blä!
LG har vilat idag som han alltid gör 2 dagar efter tävling.
ÖT träff som var lärorik som handlade om träning/tävlingsupplägg och lite av varje som rör det området med karenstider, och sånt :)

Har inte orkat skriva klart om Sandzon. Men jag jobbar på den! :)

Kramkram

Söndag

Hej på er!
Snabbt inlägg! Gick bra för Josse och Lasse idag i Bx! :) Red LG en sväng i skogen med mamma och Sandzon och han var helt okej. Red idag på ett ännu snällare bett än mitt 3delade med lösa ringar, nämligen ett rakt bett :)

Håller på med ett inlägg om Sandzon, ni får det så fort det blir klart, troligtvis imorgon!
Nu ska haf föna håret och sminka mig och sedan bege mig till min kära :)

Ha en bra söndag! :)

kramkram


Sandzon

Fick en förfrågan om att skriva om Sandzon vilket jag absolut kan göra :)

Sandzon är född 1 maj 2007 och är efter Sandakan - Bernstein.
Han kom på redan första dagen att han var hingst, han visste precis vad han ville och tyckte väldigt mkt om att bitas! höhöh

Här är han nog ett par veckor gammal! Söööt som tusan!
Han visade på fölvisningen och om jag kommer ihåg rätt fick han 1poäng ifrån att komma med till final, men han blev ändå klass 1. Det berodde på att han var överbyggd bak denna dag! Vill bara tillägga att det är enda gången i hela sitt liv han har varit överbyggd bak. Sedan dess har han vuxit jämt :P

Han var svårt att ta kort på för han ville helst av allt komma fram till en och bitas eller busa! hahah, knäpp!

Som 1-åring vad han SJUK FUL!!!! (ni ser ju ;)
Han gick mest och fick vara häst! Hanterade honom inte så mkt! Gick på sommarbete med några andra hingstar vilket han tyckte var superkul! (hittar inga bilder :()
Vintern när han var 1 fick han busa med Sonat på ridbanan.

De ställde upp sig så fint och ville bli fotade!

Sommaren när han var två, alltså 2009 gick han på sommarbete hos Sonats uppfödare i Ljungsbro. Ett gigantiskt bete med massa new forest hingstar. Han trivdes som fisken i vattnet!
Dock fick vi hämta honom tidigt för Börje ringde och sa att han blivit halt. När vi kom dit höll hela bakhoven på att släppa! Riktigt läskigt!!
Vi åkte till kliniken i mantorp som skickade oss vidare till Skara. Så vi åkte direkt, med en 2åring som inte var hanterad och aldrig i hela sitt liv åkt transport så långt!
På Skara fick vi lämna honom för operation, han hade fått en hovböld som spruckit så de tog bort typ hela hoven! Där stod han typ 9 dagar (något sånt?) tills vi fick hämta hem honom med ett stort gips runt hoven!
Därefter åkte vi till Skara en gång i veckan i ca 4 veckor för att gipsa om honom och till slut gjordes en specialsko. Han stod i sjukhage jättelänge och var helt odräglig eftersom han inte hade något att göra om dagarna!
När man skulle släppa ut och in honom bockade han i grimskaften och kontroll fanns inget som hette :P

Under denna tid fick han även värmeutslag vilket gav små utslag över hela kroppen. Detta gjorde att det dröjde ännu längre innan vi kunde kastrera honom, vilket vi ville eftersom han var så hingstig och katig!
Inte förrän våren 2010 kastrerades han (om jag inte minns fel) då hade han blivit helt bra i hoven och även utslagen. 
Inridningen fick ändå dröja. Vi hade inte tiden som behövdes, men vi försökte hantera honom när vi hann. Att ha sadel och benskydd och sånt var inget han brydde sig om. När han var några veckor gammal slängde jag på han en hel utrustning, det ska börjas i tid sa jag till mamma ;)
Jag hann att sitta på honom några gånger hösten 2010 vilket inte var några problem. Travade själv andra gången jag satt på honom och allt gick väldigt fort. Han var väldigt känslig för sätet redan då och tyckte det var superkul! Till en början red jag honom utan att ta honom i munnen för han hade vargtänder vilket vi visste. Så fort vi drog ut tänderna förstod han vad jag ville när jag bad honom att sänka nacken och ge efter.
Under våren 2011 red vi i ridhuset i Ljungby ett par gånger. En film från det :




Efter det så la vi ut honom till salu och hade några som var och tittade på honom men de tyckte att han var för liten eller för ung. Jag gick sista terminen på gymnasiet i våras vilket gjorde att Sandzon gick i 4e hand, 1- LG, 2 - skola, 3 - Crippe. (Förlåt Crippe (A)
Detta innebar att jag kanske red honom 2 ggr i veckan och mamma red honom faktiskt under denhär tiden.
I somras bestämde sig mamma att hon tröttnat på Blondie och provade då Sandzon och tyckte att han var rolig. Utan att hinna lägga ut Blondie blev hon såld och det blev verkligen perfekt! (Ny ägaren bor 2mil från oss. Blondie blir behandlad som en gud!!!)
Nu har mamma bestämt sig att satsa på Sandzon och behålla honom! Superkul!
Hon har ridit två tävlingar. Första fick hon 56%, han blev trött i huvudet och ofokuserad. Andra gången fick hon typ 45%, han tjurade ihop och ville inte alls, hahahah!

Ni ska veta att denhär herrn har väldigt myckt humör, men det är dem som blir bäst! Han är verkligen en underbar häst och supermysig. Man måste dock hela tiden visa vem som är Boss, annars gör han som han vill ;)

Film från i somras när jag red på fältet !


Han har även fått så himla gång nu när mamma börjat träna för Carina Möller! Ska se till att filma nästa gång så ni får se! :D

Hoppas ni fick veta vad det var ni undrade och så!! :D Fråga gärna mer, eller kom med förslag vad ni vill att jag ska skriva om! :D
Mer bilder. Klickbara!!! :D

Nej det gick inte

Nej fy! Idag ville det sig inte alls. Kom inte över tvåan. Försökte släppa bromsen, men tror han fortfarande inte vågar göra det helt själv eftersom jag förut har suttit och hållt och hållt och hållt!!

Men men, så är det!

Bra dag!

Jobbade endast 3 timmar idag. Är ganska lugnt att lägga in varor just nu. Marianne ville hellre ha mig en halvdag när webbshopen är öppnad istället så jag fick ledigt :)
Tyvärr blir öppningen lite uppskjuten, men det är ju inget ni dör av för ni vet ju inte när den var planerad att öppna ;) höhöhö

Red LG på banan och han var så fin på slutet. Släppte handbromsen och lät han komma till min hand istället. Kände mig som en ridskoleryttare ibörjan när han gick i någon ful halvform och jag satt knappt och höll i honom, hahahhaha! men när bakbenen kom igång så kunde han komma till min han istället för att jag drar ihop honom där fram och bakbenen aldrig startar. Som Annelie sa;" Man måste starta motorn för att hästen ska kunna gå framåt" såå sant!! Jag märkte ju själv att när jag satt och höll i honom och sedan släppte handen dog han totalt! Det berodde på att jag bar honom och när jag inte gjorde det hade han ju inte startat motorn för han hade inte behövt!

Imorgon åker vi vid 7. Orkar inte knoppa, han ska ju bara gå en klass och i avd. b :P
Men tvättad är han, och allt är putsat! :)

natti

BTW, mitt Prestige läderbalsam är suuuuuuuperbra! Rekommenderar starkt :)

Godmorgon!

Är trött efter träningen igår, ändå somnade jag strax efter 10.
Nu är klockan lite efter 7 och jag har duschat och matat hästarna. Mamma skulle ta utsläppet :)
Ska åka till sharpman vid kvart i 8, så vi kommer därifrån skapligt idag eftersom LG ska ridas, tvättas och allt ska putsas och packas!
Planerar att vi behöver åka 7-7.30 imorgon. Måste kolla exakt vad dem räknar med att det tar till Söderköping från oss. Jag startar som nr 9 i unghästavdelningen i 120cm, innan är avd. A och en 110cm :)
Valde att rida en klass för att han inte skulle kännas trött till 120cm, vilket han gjorde i LFK.

Nu måste jag fixa klart mig! Ha en bra dag :)


Bebisgulle <3

Hoppträning

Var och hoppade för Annelie idag eftersom jag hade möte igår.
Hade privatlektion vilket var väldig skönt :) Fick så himla mkt hjälp idag och fick verkligen Ahaa upplevelser!
Jesus vilka språng han gjorde när jag släppte handbromsen och lät han göra det!
Dock kommer jag bara ihåg att rida så på kanske 1/10 hinder, om ens det! Men snart så, det är bara 9990 upprepningar kvar tills det sitter ;)

Laddad inför lördag. Hoppas att kunna få den känslan på något språng som jag fick idag. Jag kanske hur han fick ett underbart runt språng under mig utan att ta i och då låg det på kanske 120?

Fiiina fiiiina LG! :D


Lång dag!

Hej på er!
Red imorse vid halv 9 och var på jobbet kl. 11 och åkte där ifrån vid 21:20. Vi har haft möte på kvällen om hur vi ska jobba samt om webbshopen, åååååh  vad nära det är! Ni ska bara veta ;)

Imorgon blir det jobb och hoppträning på kvällen, och BTW blir jag snart galen på mitt O och mitt , för de funkar typ inte så jag måste tycka jättehårt!!! hahahaha

puss Och gOdnatt ;)


HOT

Nya chapsen från Dyon är ju bara för snygga! Blev helt kär i dem!! :)


GIIIIIIR!

Bad update

Sorry, men mkt nu!
Har jobbat mkt, var ledig igår och den dagen spenderade jag med min älskade Christoffer. Hur mysig som helst!
Var hos hans föräldrar igårkväll och åt och hade trevligt :)

LG är ganska fin. Idag har han vilat, kom på att han inte har vilat på en vecka, upps! :P Resten av veckan måste han trimmas för på lördag åker jag till Söderköping och hoppar en 120cm :)

För övrig har jag ont i huvudet och nacken och massor på jobbet! Dagarna bara rullar förbi och dagen D är väldigt nära! Det är dagen för när vi öppnar webbshopen. Idag har allt gått emot oss, hoppas på att morgondagen går bättre!

Nu ska jag kolla lite Glee innan jag ska sova. MYYYYYYYS! :)

pusspuss


Saknar min fina Sonat!

Dagen är inte som gårdagen

Hejsan!:)
Allt bra?
Det bättre med mig, vilket är skönt. Igår var LG tråkig att rida. Red ut och han var jättespänd :(
Idag red jag ut med mamma och Sandzon så han var bättre idag :)

Har jobbat idag. Var i butiken vilket var roligt. Dock har vi varit kort med personal så det har varit mkt att göra! :P
Jobbar imorgon sen är jag ledig på söndag, WIHO!! Imorgon har jag jobbat 7 dagar i rad, börjar bli sliten! höhöh
men men,, nästa vecka kommer bli hård! Öppningen för webbshopen är nära ska ni veta!!

Håll utkik på vår hemsida, för när vi känner att allt är under kontroll kommer fast datum för släppning ut ;)

Sharpman.se


Saknar min Ida som tusan!! :( :(

Blandade känslor

Hej på er!
Ligger i min underbara säng efter en lång dag. Först var jag på jobbet, dock bara 4timmar för att sedan åka till vårdcentralen och få pencillin, urinvägsinfektion, AJ!!
Sen har jag sovit, (hahaha, mådde ju inte så bra :P hade ont :P)
Åkte och hoppträna på en häst som hellre ville göra allt annat än att lyssna såsom att kolla ut genom porten, bli rädd för spöken i hörnen etc. Höll mig ändå lugn, för en gångs skull ;)
Höll på att göra en avsittning oxå, hahahah!
Man skulle sväng från väggen på en grind som låg på kanske 120 och LG låg perfa men tyckte att det var jobbigt så nitar så jag hängde typ under halsen men jag kravla mig upp igen! hahahha

Annelie tyckte de var tråkigt för hon fick inga muffins, MOHAHAHAH ;)
ÖT kläderna fick jag idag oxå (bara 3 månader efter beställning :S). Har inte orkat testa dem men de var fina. Fotar när jag orkar!

Nattinatt :)

Tooday

Jobbat idag! (as usal ;))
Började vid 7 för att kunna gå strax efter tre och åka och kolla på mamma när hon red Sandzon för Carina Möller. Gick super och fy f*n vilken gång den där lilla hästen börjar få!! Han har minst lika bra gång som sin mor!! :D

Sadeln låg bra oxå! Vi ska bra slänga under min aktonpadd nästa gång tror jag det blir toppen! :D Mamma satt mkt bättre i den än sin Wintec Isabell som hon haft! Är det någon som letar dressyrsadel så ska nog mamma sälja den :)

LG trimmade jag på banan. Han var lite tråkig för han stod igår. Men helt okej! Red i mina stigbyglar, and I love them! Ska rida några ggr till så ska jag göra en utvärdering sen :)

Imorgon är det jobb och på kvällen hoppträning. ROLIGT! :D

Nu ska jag sova, pussss


HAHAHAHAHAHAHAHAHA

Svar på kommentarer

Ida
Skitsnygga! Charlies är tusen ggr bättre än S! ;)

Sv: Tack! Tkr det oxå !! :)))) Måste bra fråga vrf? många säger det, men har aldrig förstått vrf faktiskt med tanke på att vi ligger i samma prisklass på de varor vi har samma?! ;)

Cicci
bra för dig att det blev svartsvart ;) de färgade går an till ponny ;)

Sv: Ja, blir lite mkt med massa färger tkr jag med! Sen om man kanske väljer typ bruna kan eller beiga är snyggt med. Men inte rosa och så kanske ;)

IDA LIND!

Jag saknar dig!!!!!!!!!

Dem här är till dig!!







DU MÅSTE LYSSNA PÅ DEM I RÄTT FÖLJD!!


PUSSSS :D

Storshoppat med mammi i Jkpg!

Idag var vi i Jkpg en sväng. Mamma har köpt en Jaguarsadel till Sandzon som låg bra när vi provade den i gången. Mamma ska rida i den imorgon får vi hoppas den ligger lika bra som Malins gjorde.
Vi var även på Charlies för att kolla in Sharpmans största konkurrent ;) Jag var lite otrogen till Sharpman och inhandlade ett par Freejump soft up stigbyglar! Iiiiiiiiiiih, äntligen!!








Larvig som jag är blev det svart/svart, men elegant som tusan!! :)

Igår och idag

Jobb, Jobb och jobb! :)
Igår efter jobbet var jag ute med mina Easytone och LG på en promme på 40min (och nu kan jag inte ha skor på mig för jag har sån skoskav, hahahah)
Åkte sen till Crippe där jag spenderade natten :)

Idag jobbade jag först och sen red jag ut LG med mamma och Sandzon. Han är fin nu min skit och ligger riktigt bra i handen. Han tkr om sitt nya bett :))

Imorgon är det först jobb och sen ska jag och mamma till Jkpg och kolla på en Jaguar Mono som mamma kanske ska köpa till Sandzon :) Får se om vi har någon sadel med oss hem imorgon ;) (likdan som hon lånat och provat av Malin, Blondies nya ägare :))

Pusspuss

120cm debut - check!

Är nöjd med tävlingen idag. I första var han tittig. Fick ett stopp på tvåan, började med ponnyridning när han började titta( sitta tungt i sadeln och släppa handen) Sen peta han utsprånget i kombination för han blev för flack. Svårt för honom att se avsprånget på första för grinden var helt brun för det var geggigt.

Efteranmälde mig till 120cm avd. B eftersom jag ändå bara ska gå runt. 1an AS FIN!! 2an stoppade han. Låg stort och jag tappade drivningen. 3an maxat räcke in i kombination som låg på böjt spår från trean. Kom nära så han kunde inte hoppa utsprånget (maxad oxer) andra gången tappar jag ridningen igen men han hoppar och tar kombination på 2 galoppsprång. Distans framåt 6 till ett räcke - jättefin. 5an en oxer lite vinklad från spåret, hade bra galopp i svängen men sen tappade jag ridningen så han smet förbi!
Är ändå jättenöjd. Kan inte begära att han ska hoppa i alla lägen på denhär höjden utan nu måste jag jobba på min ridning och vår rutin. Det kändes verkligen inte högt, där är inte problemmet utan att jag inte riktigt känner.

Kommer bli toppen och det är skönt att debuten är gjord. BTW, vägra ju ut mig i 110cm debuten oxå, höhöh
Det kanske är så för oss?! xd

pussilipuss


LG

När jag kom hem red jag LG på banan i typ 20min (fram och avskrittning är inte medräknat). Han var fin och lyssnade toppen. Älskar bettet! hahahha
Sen tvättade jag honom efter att jag hade klippt manen som var typ 2m lång!!! xd Mamma tyckte att han var ful :( (jag med dock ;))

Nu är de nattade och jag har käkat gourmetmat!

Grandiosa Capricciosa! Hahaha, älskar man inte att säga det? Grandiosa Capricciosa?!

Nu ska jag kolla Glee och ladda inför tävlingen imorgon. Pussilipuss! :)

Jobbet

Gick bra! Mkt att lägga in och just nu lägger jag in ridbyxor. Då ska ett arikelnummer för varje färg och storlek, och helskodd eller oskodd! Det är lite att pyssla med men det är roligt! :)
I slutet av dagarna har man bara massor siffror snurrandes i huvudet efter alla artikelnr! hahah

På lunchen åkte jag till Mjölby för att först kolla på Reebook Easytone skorna, som jag sen köpte!! :D
Nu kommer jag få dösnygga ben och rumpa, höhöh ;)




Mötte mamma inne på kvarnen i Mjölby när jag kom in. Visste inte ens att hon skulle dit så då fick jag lite lunchsällskap!! Mysigt värre! Vi åt ceasarsallad på Skånska Lasse, mummi :)

Sen åter till jobbet och när jag slutade fick jag hjälpa till att lasta en häst som hade varit på sadelinpassning. Först en halvtimme med linor vilket inte alls funkade (de hade försökt själva typ en timme innan själva). Sen frågade jag om jag fick göra som i ponnyakuten, så jag tog ett spö och ställde mig framför och gick på den. Den var jättetjurig och verkligen inte rädd. Efter typ en halvtimmes tragglande in och ut fick jag in den lugnt och fint och de kunde stänga bakom! De blev så glada! De ville stänga in mig i transporten och ta med mig hem, hahaha!!
Så är det! :)