LR Göteborg

Nu har vi landat i Göteborg och konferensen har börjat! Är bakis så det är fint men ikväll kör vi återställare! Lär bli roligt att vakna imorgon :P
Ha det bra! :)


Fredagen den 13e

Såg precis att ni börjar bli väldigt många! Jisses vad kul!
Ska försöka hålla i mitt bloggande så gott det går. 

LG longerade jag lite granna idag. Han var fin min älskling!  Ska rida honom på söndag igen får vi se hur han känns!
Ska försöka blogga lite från Götet imorgon, hoppas på att inte vara allt för bakis imorgon. Får väl ta en redig återställare imorgonen annars! ;)
Hoppas att inte allt för mkt illa har hänt er idag eftersom det är fredagen den 13e!
Själv är det en turdag, så jag hoppas på att dagen slutar som planerat! ;) Mer om det någon annan dag.
Puss!

Taggar!

Dricker prit och taggar! Snart drar jag och boobie till Strandgatan 2 och NORLIE OCH KKV!! 

GRYM KVÄLL! 
Ha det bäst!  <3

120412

Hej på er! 
Dagen har gått i ett. Jobbade till kvart över fyra och vi håller på att förbereda en ny tävling som kommer starta på måndag! Håll utkik på Sharpmans facebook på måndag! :D
Sedan åkte jag hem en svänga för att sedan styra bilen mot stallet. Lät LG stå idag. Har en väldigt orolig magkänsla ang. honom... Vi tar det en annan dag.
Linimentade benen, lindade och smörjde honom runt munnen. Han får skav av allt och som det är med gagsbettet jag rider på just nu får jag inte på bettringar. Vi får se hur jag löser det :S
Fixade lite foder, men underbara mamma hade fixat nästan allt i stallet så det gick jättefort.
Kollade på fotboll, JA ni hörde rätt! Boxholm spelade mot Malexander. Vi kolla första halvleken, jag och Ellen. Fick höra sedan att Malex förlorade... :(
Jag och Ellen drog till pizzan och käkade och när jag kom hem städade jag hela lägenheten. Känner mig riktigt duktig ;) 

Nu ska jag tydligen kliva upp ur sängen igen för Sandra var hungrig så hänger med henne till Donken en svänga... Imorgon gottfolk ska jag och Sandyboob på Norlie och KKV på strandgatan 2 i lkpg. Kommer bli grymt ! :D
På lördag klockan 9 åker jag till Göteborg för LR konferens och FEEEEEST! 
Helgen blir hård, men så jävla rolig. Hoppas på att få träffa en viss person på söndag oxå... HEMLIS!!! ;)

Magnesium

Har hört mycket gott om att magnesium ska vara bra för nerviga hästar och tänkte direkt att jag var tvungen att testa det på LG. Några dagar efter att jag började med magnesium red jag och mamma ut och LG var så fruktansvärt dum och började resa sig, kasta sig och vända när han tyckte att något var otäckt. 
Reste sig gjorde han när jag fick hon för 3 år sedan men efter ett par månader slog han över och sedan dess har han endast gjort det ett fåtal gånger.
Visst brukar han inte vara underbar att rida ut på. Han brukar vara spänd och tycka att det mesta är otäckt, men dum har han inte varit sedan han slog över.
Sedan red jag ut i söndags och han var lika dum då...

På LG fungarde inte magnesiumet på rätt sätt. Jag har slutat med det och hoppas på att han går tillbaka till sitt rätta jag när jag är ute och rider. Hellre spänd och rädd än dum!
Har ni en nervig häst tror jag ändå på att testa magnesium. Vissa funkar det säkert jättebra på, men inte på LG!
Produktbeskrivning av Magnesium från Krafft:
"Förebygger den magnesiumbrist som under vissa år är relativt vanlig bland svenska hästar – och som bl a påverkar muskelfunktionen och hästens mentala balans negativt."


Finns att köpa på Sharpman för 160:- 
KLICKA HÄR!



Krashen

Har fått några frågor vad som egentligen hände när jag och LG förlorade sjävförtroendet i hoppningen. Vi har höjt ribban markabelt senaste tiden vilket gör det både tekniskt svårare och även högre hinder.
LG är en häst som är väldigt försiktig och vill inte göra fel även fast han tycker om att retas och busa.
Det hela började med att han började stanna när det kom upp för vi tex låg helt åt skogen på hindret. När han stannar blir jag osäker och vågar inte rida nästa gång för jag är rädd att han ska stanna. Några av gångerna han har stannat har jag suttit väldigt löst eller åt av vilket gör att man inte vågar.
När jag blir osäker sätter jag mig i "räddningssits". Lutar mig bakåt och trycker honom framåt. Detta gör att jag trycker honom in i hindrena vilket inte gör saken bättre.
Droppen som gjorde att vi förlora allt självförtroende var när vi skulle hoppa en 3 kombination som låg från 110cm till 130cm ungefär. Vi hade lite dåligt galopp in men jag tryckte på honom och tyckte han kunde hoppa av på mitten lite stort vilket han ångra sig i sista sekund. Jag ramla av och landade på bommarna.
Just då hade jag inte ont så vi sänkte och hoppade vidare. Jag blev osäker och satte mig i "räddningssits" men eftersom det var lågt gick det bra iaf så vi kom över. 
Dagen efter kom jag inte upp ur sängen. Jag hade fruktansvärt ont i nacken, huvudet och mådde jätteilla..
Själv trodde jag att jag hade åkt på en hjärnskakning så jag tog det lugnt över helgen och gjorde det jag orkade. Illamåendet gick inte över så på tisdagen veckan efter åkte jag in och fick konstaterat en whiplashskada på nacken. 
Därmed kunde jag inte rida ordentligen på ca 2 veckor utan joggade lite och longerade.
Nästa träning jag var med på gick ganska bra. Jag hade ingen känsla kvar och LG var osäker men vi kom över hindrena och jag satt kvar. Några dagar senare red jag ut och han fick panik över två ponnier som skrittade framför honom vilket gjorde att han gick omkull och landade på mitt ben och jag landade på mina revben. Sjukvårdsuppysningen trodde att jag hade brutit revbenen för jag hade så ont, men det var ingen idé att åka in för de gör inget åt brutna revben. 
Det här gjorde att det blev ännu ett riduppehåll.
Så fort man blir rädd i hoppningen är det bara att hoppa mer. Det är så man kommer över det. Tyvärr hade jag inte chansen till det eftersom jag inte kunde rida. Hade jag kunnat det hade säkert självförtroendet inte blivit så påverkat som det blev.
Ett väldigt långt inlägg om vad som hände och varför det är som det är. Det är skönt att ha kommit igång igen och jag hoppas att det håller i sig.
Min ögonsten! <3

Hoppla polle

Igår var första tävlingen på året. Jag var i Kinda och hoppade två 1m. Första var en 1m med bedömning clearround. LG skötte sig bra, titta lite på hindrena och var lite seg men hoppade runt den felfritt trots vädret skiftade mellan snö och regn.
Andra klassen var en 1m med bedömning A:0/A:0 två faser. Han var ganska seg i denhär klassen oxå men hoppade runt den klassen felfritt i båda faserna. Det var en del tidsfel i klassen så jag försökte ändå tänka på galoppen för jag skulle bara inte få tidsfel i grunden om jag inte fick stopp. Tiden i omhoppningen räckte inte till placering men det spelar ingen roll. Efter allt som hänt med våra "kraschar" och avramlingar senaste tiden är jag väldigt glad att han inte hade en ända tendens att stanna även fast jag inte riktigt vågar lita på honom.
Dock är jag inte nöjd med min ridning. Usch, det kändes flaxigt och dant...
Kinda RF förra året.