Sara Henrietta B. Källström avstängd!

Enligt tidningen Ridsport är Sara Henrietta avstängd från tävlande i 4 månader då hennes häst Garcia hade otillåtna substansen flunixin i kroppen under tävlingen som var i september -09.
Sara Henrietta menar att Garica fått i sig substansen genom kontamination, vilket innebär att hästen på något sätt fått i sig ämnet där den är uppstallad under tävlingen.
Diciplinnämden menar att mängden av den otillåntna substansen i blodet är för stor för att fått i sig genom tidigare spill i uppstallningsboxen.
Under senare utredningar visar det sig att boxen har tillhört en fånghäst som har behandlats just med det preparat som Garcia hade i sig. Fånghästen stod i boxen bara en månad tidigare och preparatet hade doserats genom spruta i munnen. Den ansvariga klubben för tävlingarna hade torkat av vattenkopp och krubba, men bädden hade inte bytts ut.

Sara Henrietta har bestämt sig att överklaga eftersom hon menar att hon aldrig skulle kunna ge sina hästar otillåtna preparat eftersom hon bara förstör för sig själv, hennes tränare och sponsorer.


Länk till Tidningen Ridsport

Kommentarer
Postat av: N

SV: Det är super :D Har du en egen pålle? :)

2010-03-16 @ 07:38:56
URL: http://blackijacki.blogg.se/

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback